Párbaj O-Senseijel: Bírkózás egy harcos-bölcs mítoszával
Ellis Amdur
Párbaj O-Senseijel sokkal több, mint egy harcművész könyv. Bárhol felhasználható ahol felmerülnek kérdések az integritásról és vezetésről. Az 16 darabos esszé sorozat eredetileg az Aikido Journalban jelent meg.

Az könyv a harcművészetek lényegét próbálja megfogalmazni, és ehhez, az aikidót használja példának.
"Ha lenne egy "mindennapi harcművész könyv", akkor ez lenne a gonosz ikertestvére. Kellemetlenül őszinte, de irányadó és egyedi. Amdur úgy vizsgálja a budo jellemzőit, filozófiáit és dillemáit, a figyelemre méltó jutalmait és, igen, a patológiáit, mint még egy szerző sem. Mindezt humorral, elgondolkodtató kreativitással, és ravasz, éles meglátással teszi, aminek köszönhetően a könyv különösen élvezetes.

Dave Lowry, Persimmon Wind szerzője"


Tartalomjegyzék

- Aiki: az egység állapota
- Az aiki nem mindig jár dicsfénnyel
- A fegyverek szerepe az aikido gyakorlásában
- Elmélkedés a Daito-ryu másik ágáról
- Atemi: Belevágunk a közepébe
- Szóval, mi lesz belőled, mikor felnősz?
- Úton az emberség felé, avagy hogy lehet, hogy valami csodálatos dolog néha olyan rondává válhat
- Otoko (férfivá érés)
- Tenkan nem létezik irimi nélkül
- A harcos árnyékában
- Az élet egy film
- Setsuninto- Katsujinken
- Tenchi: a fej a fellegekben, a láb a sárban
- Találkoztál valaha O-sensei-el? O-kicsodával?...
- A Penészes Kötél Rendjének Lovagjai
- Testvériség (Oniisan)
- Utószó


Íróról

Ellis Amdur, az Edgework alapítója, 1974-ben kapott B.A.-t pszichológiából a Yale egyetemen, majd 1990-ben megszerezte az M.A.-t is pszichológiából a Seattle egyetemen. Országos Tanácsadói Oklevele mellett Állami Gyermek Mentálhigiéniai Specialista Oklevéllel is rendelkezik.
1960-as évek óta gyakorol különböző harcművészeti rendszereket. Ebből 13 évet japánban tanult. Elismert szakértője a klasszikus és modern japán harci tradícióknak. Két formabontó könyvet írt: Dueling with O-sensei: Grappling with the Myth of the Warrior Sage (Párbaj O-Senseijel: Bírkózás egy mítikus harcos-bölcs mítoszával) and Old School: Essays on Japanese Martial Traditions, valamint kiadott egy instruktor DVDt: Ukemi From the Ground Up,
Miután visszatért Amerikába 1988-ban, a krízis beavatkozás területen dolgozott. Sokféle képzési és tanácsadási szolgáltatást hozott létre, valamint egy egyedi stílusú psychoterápiát és hozzá tartozó felmérést. Ez a fenomenológikus pszichológián és a japán harci tradíciókat átható filozófia feltételezéseken alapszik. Ellis szakmai filozófiáját a következő elmélet foglalja össze: az egyén integritása és méltósága a legfelsőbb erény. Ez csak akkor lehetséges, ha az emberek a körülményektől függetlenül bátran élnek, és felelőséget vállanak az általuk óhajtott változások megvalósításáért.
Ellis Amdur dinamikus szónok és előadó, aki bemutatja munkáját az Egyesült Államokban és külföldön is. Közismert a megdöbbentő humora és sokoldalú, megalapazott szaktudása. Ellis élethű leírása az agresszív és elmebeteg emberekről, valamint ezek viselkedésénel életközeli szerepjátékos előadása, lehetővé teszi a résztvevőknek, hogy szinte első kézből tapasztalják meg az gyakorlatban szereplő egyéneket.
A szerző itt eléhető angol nyelven.

Könyv adatai
Kötés: puha
Oldalszám: 178 oldal
ISBN: 978-963-06-2998-0
Ár: 2 990 Ft + postaköltség     Megrendel