Hétköznapi Aikido
Gaku Homma
A "Hétköznapi Aikidoban" Homma sensei egyszerű magyarázatot ad arra, hogyan használhatjuk az Aikidot az elme és a test edzésére. A könyv struktúrájában hasonló a Nippon Kan kezdő edzéseihez. Nem csak egyszerű magyarázatokat és szemléltető ábrákat ad, az Aikido alapvető mozdulatairól és technikáiról, de bemutatja az Aikidoban rejlő filozófiát is. A "Hétköznapi Aikido" nem csak egy egyszerű edzői kézikönyv, nemcsak azt próbálja elmagyarázni, hogyan legyen egészséges testünk, hanem azt is, hogy, hogyan legyen pozitív a hozzáállásunk az élethez. A "Hétköznapi Aikido" a tanár nézőpontjából mutatja be az Aikidot, kezdő és haladó diákoknak írták.
Tartalomjegyzék

- A dojo-nk maga az életünk
- Hol a Ki?
- Nem én kopogtattam nálad
- Az elme mozgatja a testet
- Te magad vagy az ellenség
- A gyakorló két énje
- Vegyük le a munkaruhát
- Nyisd ki a kezed
- A dolgoknak nem csak egy oldala van
- Az esés természetes dolog
- A partnerünk nem ellenség
- A partnerünk szúnyog
- A csöpögő mennyezet tanulságai
- A partnerünk nem bábu
- A portréfestők nem a szemnél kezdik
- Ne ítéljünk egy állókép alapján
- „Brrrr” élet
- Hiba nélkül
- Hivatalos méret
- Nem mondom meg
- Mi látszik a gyorsuló vonat ablakából?
- Ne hagyj ételt a tányéron!
- Sült rizs
- 40 dollárt érsz


Íróról

„A Nippon Kan Japán Kultúra Központot 1978-ban alapította Gaku Homma Kancho (a Kancho japán titulus, amely alapítót jelent) társával, Yutaka Kikuchival együtt. 1989-ben államilag non-profit státuszra tett szert, és ettől fogva több kultúrák közti csereprogramot és önkéntes szolgálati projektet is szervezett, amelyek Denver és a világ egyéb közösségeit szolgálják.

Mint a Sziklás-hegység régiójának legnagyobb harcmûvészeti dojója, a Nippon Kan sokoldalú edzési lehetőséget biztosít a japán harcművészet, az Aikido gyakorlására. Megnyitása óta több mint 12.500 diák vett részt a Nippon Kan kezdő Aikido óráin. Homma Kancho volt az Aikido alapítójának, Morihei Ueshibának az utolsó bentlakó tanítványa, neki köszönhető, hogy az Aikido művészete tovább él a Nippon Kanban.

2001 szeptemberében Homma Kancho megalapította az AHAN-t (Aikido Humanitarian Active Network, azaz Aktív Humanitárius Aikido Hálózat). Ez egy nemzetközi program, amelynek célja a közösségi élet gazdagítása és az Aikido terjesztése. Homma Kancho és a Nippon Kan diákjai rész vettek olyan projektekben, amelyek közösségeket segítettek, elsősorban gyerekeket Mongóliában, Bangladesben, Indiában, Nepálban, Mexikóban, Nicaraguában, Costa Ricában, Brazíliában, Marokkóban, Koreában, Japánban, Olaszországban, Puerto Ricóban, Törökországban és a Cseh Köztársaságban.

Könyv adatai
Kötés: puha
Oldalszám: 112
ISBN: ISBN 963 06 0321 7
Készlet: azonnal szállítható
Ár: 1 990 Ft + postaköltség     Megrendel